Stenbiderrogn på boghvedeblinis med fed creme fraiche, rødløg og dild

Klassikerne over dem alle til friske stenbiderrogn – og du går aldrig galt i byen med hjemmelavede blinis, der er lidt sjovere end dem fra butikken. Server de lækre blinis med rødløg og creme fraiche som en flot forret eller en lækker snack til dine gæster.

Boghvedeblinis med friske stenbiderrogn er en klassisk snack eller forret, der uden tvivl vil vække begejstring. (© Kokblog.dk)

Tidsmængde: 1 time, 30 min Mængde: 1 pers.

Ingredienser

BOGHVEDEBLINIS

  • 150 g boghvedemel

  • 150 g hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. honning

  • 2 dl tykmælk eller yoghurt

  • 1 dl vand

  • 3 æg - delt i hvider og blommer

  • 2 spsk. smeltet smør

SERVERING

  • 100 g stenbidderrogn

  • 1 rødløg, finthakket

  • 100 g creme fraiche 38-50%

  • frisk dild

  • lidt citronsaft

  • salt og peber

Fremgangsmåde

Hvedemel, boghvedemel og bagepulver blandes i en skål, hvorefter tykmælk, vand, æggeblommer og honning røres ind i dejen, der blandes godt sammen med en gaffel eller med et piskeris.

Sæt dejen til side i en times tid på køkkenbordet eller længere tid i køleskabet.

Pisk æggehviderne helt stive med en håndmixer, hvorefter de stive æggehvider og det smeltede smør vendes ind i dejen. Pisk dog ikke dejen for hårdt, da du risikerer at slå luften ud af æggehviderne, så pas på, at du ikke giver den for meget gas.

På en stor teflonpande bages de små blinis nu i smør. Herefter kan de holdes lune i ovnen i sølvpapir, men lav dem ikke i for god tid, da de er bedst, når de er nybagte.

Server blinis med en god og fuldfed crème frâiche, stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, dild, citron og salt og peber.