Tidsmængde: 1 time, 30 min Mængde: 1 pers.
Ingredienser
BOGHVEDEBLINIS
- •
150 g boghvedemel
- •
150 g hvedemel
- •
1 tsk. bagepulver
- •
1 tsk. honning
- •
2 dl tykmælk eller yoghurt
- •
1 dl vand
- •
3 æg - delt i hvider og blommer
- •
2 spsk. smeltet smør
SERVERING
- •
100 g stenbidderrogn
- •
1 rødløg, finthakket
- •
100 g creme fraiche 38-50%
- •
frisk dild
- •
lidt citronsaft
- •
salt og peber
Fremgangsmåde
Hvedemel, boghvedemel og bagepulver blandes i en skål, hvorefter tykmælk, vand, æggeblommer og honning røres ind i dejen, der blandes godt sammen med en gaffel eller med et piskeris.
Sæt dejen til side i en times tid på køkkenbordet eller længere tid i køleskabet.
Pisk æggehviderne helt stive med en håndmixer, hvorefter de stive æggehvider og det smeltede smør vendes ind i dejen. Pisk dog ikke dejen for hårdt, da du risikerer at slå luften ud af æggehviderne, så pas på, at du ikke giver den for meget gas.
På en stor teflonpande bages de små blinis nu i smør. Herefter kan de holdes lune i ovnen i sølvpapir, men lav dem ikke i for god tid, da de er bedst, når de er nybagte.
Server blinis med en god og fuldfed crème frâiche, stenbiderrogn, fintsnittet rødløg, dild, citron og salt og peber.