Sticky toffee-pudding m. custard og toffeesauce
I programmet 'rule britannia' laver brødrene Price en lækker substantiel klassisk engelsk dessert
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 175 g blødt smør
- 175 g muscovadosukker
- 175 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. mørk sirup
- 3 stk. æg
Vaniljesovs
- 6 dl sødmælk
- 4 stk. æggeblommer
- 1 stang vanilje
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. maizena
Karamelsovs
- 50 g smør
- 75 g muscovadosukker
- 25 g rørsukker
- 150 g lys sirup
- 1,5 dl fløde
Fremgangsmåde
- Rør smørret hvidt enten med elpisker eller i røremaskinen. Tilsæt muscovadosukker og rør igen til blandingen bliver let og luftig. Tilsæt sirup og rør igen.
- Tilsæt æggene et ad gangen og vend melet blandet med bagepulveret forsigtigt i. Smør buddingformen grundigt og kom massen i.
- Dæk formen med et dobbelt lag smurt folie og bind en snor rundt om, så der ikke slipper damp ud. Kom formen i en stor gryde med ca. 5 cm vand. Læg låg på og damp buddingen i 2 timer. Fyld evt. lidt mere vand på undervejs.
Vaniljesovs:
- Imens laves vaniljesovsen. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem og stangen i en gryde sammen med mælken. Lad det koge op og sæt det så til at trække i en tyve minutters tid.
- Rør æggeblommerne med sukker og maizena til det bliver lyst. Varm mælken op igen, fisk vaniljestangen op og hæld den varme mælk i æggeblandingen, mens der piskes.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det tykner. Det må ikke koge. Vaniljesovsen kan serveres lun eller kold efter behag.
Karamelsovs:
- Karamelsovsen laves således: Smørret, siruppen og de to slags sukker kommes i en gryde og varmes op, til sukkeret er smeltet. Kom fløden i og lad det koge op. Denne sovs må godt være lun, når den serveres.
Vend buddingen ud på et lille fad og server den med de to sovse.