Hjemmelavet stikkelsbærsyltetøj lavet på umodne stikkelsbær. (©DR)

Stikkelsbærsyltetøj

Lav din egen syltetøj som er helt fantastisk! Syltetøj med stikkelsbær smager vidunderligt! Vælg de modne stikkelsbær, hvis du ønsker en sød, velsmagende og mere flydende syltetøj.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg modne stikkelsbær
  • 600 g sukker
  • 1 smule økologisk citron

Fremgangsmåde

  1. Bærrrene koges. 
  2. Sukkeret tilsættes når bærrene er kogt lidt ud. Tilføj lidt citronsaft efter behov.

  • TIP: Stikkelsbærsyltetøj kan man koge af umodne grønne stikkelsbær, og der skal rigtig meget sukker til, op til 1 kg pr kg bær, eller med modne gule eller røde stikkelsbær, og her skal der mindre sukker til, måske 600 g pr kg, bær. Grønne bær giver stivere syltetøj. I de modne bær er stivelsen lavet om til sukker, så her må man finde sig i et mere flydende, men også mere velsmagende syltetøj.