Pølsehorn er perfekte i madpakken eller som en lækker snack ud på eftermiddagen. (©DR)

Store pølsehorn

Bag dine egne hjemmelavede store og bløde pølsehorn, som er et hit i madpakken for både store og små. Frys de pølsehorn ned, som du ikke kan spise, og du kan nemt tage dem op enkeltvis til en anden dag. Opskriften lavede kok Jepser Vollmer i programmet Spis og spar.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 20 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 3/4 dl vand
  • 1 dl naturel yoghurt
  • 100 g smør
  • 30 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 680-700 g hvedemel
  • æg til pensling
  • evt. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør over lav varme, tilsæt vand og yoghurt. Rør det hele sammen. Kom blandingen over i en røremaskine. 
  2. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt sukker, æg og salt. Kom lidt mel i af gangen og ælt. Nu køres dejen i røremaskinen ved fuld hastighed i 5-7 minutter. Dejen skal ikke hæve inden den rulles ud – den skal rulles ud med pølserne, inden den hæver.
  3. Del dejen i to – hæld mel på bordet og rul dejen ud til en cirkel og skær den ud i 10 lige store dele. Herefter lægger du pølsen på og ruller dejen stramt rundt om pølsen. Gentag med den anden dej.
  4. Gør tre bageplader klar med bagepapir – læg 8 på hver bageplade. Læg et viskestykke over pølsehornene og lad dem hæve i 1,5-2 timer. 
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl pølsehornene med æg og drys med sesamfrø. Bag dem i 12-15 minutter og lad dem køle på en bagerist.