Stribede træstammer
Til sæsonens første hemmelige udfordring, skulle deltagerne kaste sig ud i Katrines hjemmelavede træstammer overtrukket med flot, stribet marcipan.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Hindbærmarmelade
- 200 g frosne hindbær
- 85 g sukker
- 4 spsk. vand
Dej
- 600 g kagerester
-
en smule
kakaopulver
(dosering efter smag)
-
en smule
flormelis
(dosering efter smag)
-
en smule
marmelade
(dosering efter smag)
- ½ dl romessens
Marcipanovertræk
- 1,5 kg marcipan
- 1 kg flormelis
- 180 g glukose
-
en
3 forskellige pastafarver
(til striber)
-
½ dl
æggehvider
(til at lime med)
Chokoladeender
- 250 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Hindbærmarmelade:
- Kom alle ingredienser i en gryde, og lad det koge ind til det er tyktflydende. Afkøl.
Dej:
- Kør kageresterne i røremaskinen med de andre ingredienser.
- Smag til, og find den konsistens, du finder bedst.
- Dejen rulles ud i to pølser – mindst 40 centimeter med en diameter på 3 centimeter.
- Læg pølserne på frost.
Marcipanovertræk:
- Bland marcipan, flormelis og glukose med håndkraft til massen har en god konsistens, du kan arbejde med.
- Del marcipanen i to.
- Den ene halvdel deles igen i tre klumper, som indfarves.
- Rul den ufarvede halvdel af marcipanen ud med en bredde på 30 centimeter. Tykkelsen skal være ca. 1,2 centimeter.
- Rul også de tre farvede marcipanklumper ud med 30 centimeters bredde med samme tykkelse.
- Skær den farvede marcipan i strimler med forskellige bredder.
- Overvej, hvor brede du laver dem, da marcipanen efterfølgende skal rulles ud igen, og derved bliver bredere.
- Fugt en farvet strimmel med æggehvide, og placér den på den ufarvede marcipan.
- Fortsæt med at lægge strimlerne på.
- Nu ruller du hele marcipanstykket ud, så dine striber bliver integreret med den ufarvede marcipan.
- Du skal ende med et overtræk på cirka 40 centimeter i bredden og en tykkelse på cirka 4 millimeter.
- Vend stykket om, og pensl med et tyndt lag æggehvide på den ufarvede side.
- Pak dine frosne dejpølser ind i overtræksmarcipan.
- Skær pølserne med et skråt snit i enderne. Hver træstamme skal være 7,5 centimeter lange.
Chokoladeender:
- Temperér, og dyb træstammernes ender i chokoladen.