Tidsforbrug: 2 timer. Mængde: 8 pers.
Ingredienser
Hindbærmarmelade
- •
200 g frosne hindbær
- •
85 g sukker
- •
4 spsk. vand
Dej
- •
600 g kagerester
- •
en smule kakaopulver (dosering efter smag)
- •
en smule flormelis (dosering efter smag)
- •
en smule marmelade (dosering efter smag)
- •
½ dl romessens
Marcipanovertræk
- •
1,5 kg marcipan
- •
1 kg flormelis
- •
180 g glukose
- •
en 3 forskellige pastafarver (til striber)
- •
½ dl æggehvider (til at lime med)
Chokolade Ender
- •
250 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Hindbærmarmelade:
Kom alle ingredienser i en gryde, og lad det koge ind til det er tyktflydende. Afkøl.
Dej:
Kør kageresterne i røremaskinen med de andre ingredienser.
Smag til, og find den konsistens, du finder bedst.
Dejen rulles ud i to pølser – mindst 40 centimeter med en diameter på 3 centimeter.
Læg pølserne på frost.
Marcipanovertræk:
Bland marcipan, flormelis og glukose med håndkraft til massen har en god konsistens, du kan arbejde med.
Del marcipanen i to.
Den ene halvdel deles igen i tre klumper, som indfarves.
Rul den ufarvede halvdel af marcipanen ud med en bredde på 30 centimeter. Tykkelsen skal være ca. 1,2 centimeter.
Rul også de tre farvede marcipanklumper ud med 30 centimeters bredde med samme tykkelse.
Skær den farvede marcipan i strimler med forskellige bredder.
Overvej, hvor brede du laver dem, da marcipanen efterfølgende skal rulles ud igen, og derved bliver bredere.
Fugt en farvet strimmel med æggehvide, og placér den på den ufarvede marcipan.
Fortsæt med at lægge strimlerne på.
Nu ruller du hele marcipanstykket ud, så dine striber bliver integreret med den ufarvede marcipan.
Du skal ende med et overtræk på cirka 40 centimeter i bredden og en tykkelse på cirka 4 millimeter.
Vend stykket om, og pensl med et tyndt lag æggehvide på den ufarvede side.
Pak dine frosne dejpølser ind i overtræksmarcipan.
Skær pølserne med et skråt snit i enderne. Hver træstamme skal være 7,5 centimeter lange.
Chokoladeender:
Temperér, og dyb træstammernes ender i chokoladen.