Stuffingen her giver et lækkert indre i din juleand eller som smagfuldt tilbehør på julebordet. Louisa Lorang lavede den i Klar til jul på DR. (Foto: Egon Rix ©DR)

Stuffing til julefuglen eller vegetaren

Du kan komme lidt af denne stuffing i din fugl og lave resten til at servere ved siden af, eller blot servere det hele som tilbehør. Den er skøn og smagfuld og passer godt til julefuglen - eller som supplement til kødet for vegetarerne. Kommer du stuffing i fuglen, kan du med fordel tage lidt af stuffingen fra, inden du kommer æg, brød og mælk i. Opskriften passer til 4-6 personer.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 æble i tern
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 10 blade salvie, hakket
  • 10 svesker
  • 300 g kastanje fra dåse, hakkede
  • 2 spsk. blødt smør
  • 2 æg
  • 2 skiver blødt brød uden skorpe
  • Salt efter smag
  • Blød timian

Fremgangsmåde

  1. Vend æbler, bladselleri, salvie, svesker, hakkede kastanjer sammen med blødt smør.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Tag evt. lidt fra til din fugl.
  4. Bryd brødet til krummer og lad dem trække kort i mælken.
  5. Pisk æggene let sammen, vend begge dele med stuffingen.
  6. Krydr fyldet med salt og peber og kom det i 4-6 små ramekiner eller et ovnfast fad.
  7. Bag det i den varme ovn i ca. 30 minutter. Afslut med 220 grader og evt. grill i 5-10 minutter.
  8. Servér med lidt timian på toppen til fugl, steg eller måske til aftenens vegetar?