Stuffing til julefuglen eller vegetaren
Du kan komme lidt af denne stuffing i din fugl og lave resten til at servere ved siden af, eller blot servere det hele som tilbehør. Den er skøn og smagfuld og passer godt til julefuglen - eller som supplement til kødet for vegetarerne. Kommer du stuffing i fuglen, kan du med fordel tage lidt af stuffingen fra, inden du kommer æg, brød og mælk i. Opskriften passer til 4-6 personer.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 æble i tern
- 3 stilke bladselleri i skiver
- 10 blade salvie, hakket
- 10 svesker
- 300 g kastanje fra dåse, hakkede
- 2 spsk. blødt smør
- 2 æg
- 2 skiver blødt brød uden skorpe
- Salt efter smag
- Blød timian
Fremgangsmåde
- Vend æbler, bladselleri, salvie, svesker, hakkede kastanjer sammen med blødt smør.
- Krydr med salt og peber.
- Tag evt. lidt fra til din fugl.
- Bryd brødet til krummer og lad dem trække kort i mælken.
- Pisk æggene let sammen, vend begge dele med stuffingen.
- Krydr fyldet med salt og peber og kom det i 4-6 små ramekiner eller et ovnfast fad.
- Bag det i den varme ovn i ca. 30 minutter. Afslut med 220 grader og evt. grill i 5-10 minutter.
- Servér med lidt timian på toppen til fugl, steg eller måske til aftenens vegetar?