Gåsebryst, jordskokker og kantareller - En rustik efterårssalat. (©DR)

Stuvet gås med jordskokker, grønkål og kantareller

Mørt gåsebryst serveret på sprød grønkål med stegte jordskokker og kantareller. Rustik opskrift på en fyldig salat, som Nikolaj og Jørgen lavede i Nak & Æd.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 gåsebryst
  • 5-6 jordskokker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 alm. løg
  • 2 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • 2-3 stilke grønkål
  • 200 g kantareller
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at skrælle jordskokkerne, og skær dem i passende stykker. Snit hvidløg og løg helt fint. Smelt smørret i en gryde, og sauter løg og hvidløg, til de bliver klare.
  2. Tilsæt jordskokker heri sammen med lidt vand, så det kun lige dækker. Fjern skindet fra gåsebrystet, og skær selve kødet ud i tern. Kom disse i gryden, og lad det hele simre indtil jordskokkerne er næsten møre. Krydr med salt og peber. Tilsæt fløden og lad det simre sammen til passende konsistens. 
  3. Vask og pluk grønkålen. Snit groft. Istandgør svampene og snit løg og hvidløg helt fint. 
  4. Smelt smørret på en pande, og steg svampene heri, så de bliver brunet godt. Tilsæt løg og hvidløg, krydr med salt og peber og kom grønkål ved i nogle sekunder. Fjern så fra varmen. 
  5. Anret nu gåsen i et fad med kål og svampe på toppen.