En lækker stuvning med ingefær, hvidløg og koriander. Andet vildtkød kan også bruges. (©DR)

Stuvet halsbåndsvin med koriander

I Nak & Æd lykkedes det Nikolaj og Jørgen at skyde et halsbåndsvin, som de forvandlede til velsmagende retter over bål i det fri. Af lever og hjerte lavede de denne cremede stuvning med svampe, som krydres med ingefær og hvidløg. Som et frisk tvist på toppen pyntes med masser af frisk koriander. Retten kan selvfølgelig også laves med det vildtkød du foretrækker.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g lever af halsbåndsvin
  • 300 g hjerte af halsbåndsvin
  • 25 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 200 g svampe
  • 2 tomater, hakkede
  • 1 dl piskefløde
  • 1 stor håndfuld koriander

Fremgangsmåde

  1. Istandgør leveren og hjertet. Skær i tern og krydr med salt og peber. 
  2. Varm lidt olie og smør op i en kasserolle. Sauter indmaden i dette, så den bliver brunet godt. 
  3. Snit løg, hvidløg og ingefær og kom dette ved - sauter det hele og tilsæt ristede svampe, der er skåret i grove stykker. 
  4. Krydr med salt og peber og tilsæt tomat og fløde. Lad det creme sammen og server med frisk koriander drysset ud over.