Stuvet hvidkål er klassisk dansk tilbehør - perfekt til frikadeller og andre farsretter. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er fantastisk tilbehør til frikadeller og andre farsretter. Denne opskrift på stuvet hvidkål er nem og hurtig, og det smager helt fantastisk.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 750 g hvidkål
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl kogevand fra kålen
  • 3 dl fløde
  • 1-2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids hvid peber
    (efter smag)
  • 1 dl persille
  • 0,5 tsk. muskatnød
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Skær de grove blade af hvidkålen og skær resten i tynde strimler. Læg kålen i kogende, letsaltet vand og lad den koge 8-10 minutter, til den er næsten mør.
  2. Hæld vandet fra, men gem 1 dl til sauce, og lad kålen dryppe fri for væde. Smelt smørret i en tykbundet gryde, kom mel i og hæld kålvand og fløde i ad flere omgange, til saucen har en passende konsistens.
  3. Lad saucen koge godt i gennem og smag til med salt, peber og hakket persille og evt. revet muskatnød. Læg kål i stuvningen, og varm den igennem, inden den serveres.