Stuvet støvbold med bov af mårhund
I ottende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj ved Storeå, hvor de lavede mad i det fri med mårhund. Det blev blandt andet til denne stuvning med bovkøddet, støvbolde og gulerødder. En rigtig efterårsret.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 lår af mårhund
- urter til at koge med kødet
- 4-5 støvbolde
- 6-8 små gulerødder
- lidt smør
- lidt citronsaft
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom lårene i en gryde med vand og lidt urter, og kog indtil kødet er mørt.
- Istandgør støvboldene og del i passende stykker. Steg disse i smeltet smør, så de bliver sprøde på alle sider. Tag fra og gem.
- Skræl gulerødderne og skær i passende stykker. Kom i en gryde sammen med lidt vand og citron, og lad det koge indtil gulerødderne er møre - der skal kun være en lille smule vand tilbage.
- Tilsæt svampe og fløde og krydr med salt og peber. Lad det hele stuve sammen. Pluk lårkødet i grove stykker og kom ved. Server!