En cremet ret med vild mårhund, svampe og gulerødder. En skøn efterårsret! (©DR)

Stuvet støvbold med bov af mårhund

I ottende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj ved Storeå, hvor de lavede mad i det fri med mårhund. Det blev blandt andet til denne stuvning med bovkøddet, støvbolde og gulerødder. En rigtig efterårsret.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 lår af mårhund
  • urter til at koge med kødet
  • 4-5 støvbolde
  • 6-8 små gulerødder
  • lidt smør
  • lidt citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kom lårene i en gryde med vand og lidt urter, og kog indtil kødet er mørt. 
  2. Istandgør støvboldene og del i passende stykker. Steg disse i smeltet smør, så de bliver sprøde på alle sider. Tag fra og gem. 
  3. Skræl gulerødderne og skær i passende stykker. Kom i en gryde sammen med lidt vand og citron, og lad det koge indtil gulerødderne er møre - der skal kun være en lille smule vand tilbage. 
  4. Tilsæt svampe og fløde og krydr med salt og peber. Lad det hele stuve sammen. Pluk lårkødet i grove stykker og kom ved. Server!