Klassiske og hyggelig småkager, som mormor lavede dem. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©Lorang&Co)

Sukker-kringler

De lækreste og fine sukker-kringler, som mormor serverede dem. Kringlerne er lavet af en fed og smørholdig dej og drysses med knasende perlesukker. Arbejd med dejen, når den er kold, og tag med fordel ikke for meget dej frem ad gangen. Orker du ikke, at trille små kringler, så form dejen til finskbrød og top dem med lidt hakkede mandler.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 100 g perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og saml dejen. Sæt dejen køligt i 15 minutter. 
  2. Tril dejen til blyanttykkelse, og snit den i 15 cm lange stykker. 
  3. Form til kringler og sæt dem på en bageplade. Pensel med æg og drys med perlesukker. 
  4. Bag kringlerne i ca. 8 minutter på 200 grader (varmluft). 
  5. Tag dem ud og lad dem køle på pladen. 

  • TIP: Disse kager holder sig godt i en kagedåse. 1-2 uger, når de står tørt og køligt.