Sukkerfri roulade
Prøv denne sukkerfri roulade på en bund af hasselnød med smag af æble, chokoladecreme og solbærmarmelade.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Sukkerfri chokoladecreme
- 4 blade husblas
-
150 g
hvid chokolade
(sødet med stevia i stedet for sukker)
- 5 dl piskefløde
Solbærmarmelade
-
300 g
solbær
(friske er lækkert, men frosne fungerer også)
- 100 g sukrin gold
- 1/2 vaniljestang
-
Saft af 1/2
økologisk citron
(ønskes mere syre, rives også skallen i)
- 3 tsk. maizena og vand til jævning
Bunde med hasselnød
- 100 g æggeblomme
- 1 tsk. rent vaniljepulver
- 75 g sukrin gold
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g æggehvider
-
75 g
ristede hasselnødder
(hakket fint)
Broken gel af æble
-
2,5 dl
æblemost
(ufiltreret)
- 1/2 dl æbleeddike
- 50 g sukring gold
- 2,2 g agar agar
- Evt. 1/2 spsk. neutral olie
Koral tuille
- 100 g vand
- 80 g smagsneutral olie
- 20 g mel
- Pastafarve efter behov
Fremgangsmåde
Sukkerfri chokoladecreme
- Husblas lægges i blød i koldt vand.
- Flødes og vaniljen varmes til 80 grader og hældes sammen med hakket hvid chokolade.
- Husblas smeltes direkte i massen.
- Stilles på køl, til den er helt afkølet.
- Pisk den kolde creme med en håndmikser og kom på sprøjtepose.
Solbærmarmelade
- Kog ingredienserne godt igennem, blendes med en stavnblender, inden marmeladen jævnes med maizena.
- Kom på køl, til kagen skal samles.
Bunde med hasselnød
- Vanilje, sukrin og æggeblommer piskes til en tyk æggesnaps.
- Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede og vend dem forsigtigt ned i dejen. Stop, når den er ensartet.
- Bred dejen ud i et ensartet lag på en bageplade og drys med hasselnødder, inden bunden bages 8-12 min ved 190 grader. Bagetiden afhænger af din ovn, bundede skal være let brune, men ikke mere, så sprækker de, når den skal rulles.
- Stil til afkøling på en rist.
Broken gel af æble
- Kog en lage af eddike, vand og sukker.
- Riv æblet og kog det op i lagen indtil de falder sammen (ca 10 min).
- Passér gennem sigte eller en meget finmasket si.
- Afmål 300 g og varm op til 80 grader og tilføj de 2,2 g agar, mens du pisker. Kog den lige gennem 2-3 min. Og sæt til afkøling.
- Den stive gel blendes med en stavblender og kommes på sutteflaske eller sprøjtepose. Hvis din gel er usammenhængende, kan du tilføje en smule neutral olie.
Samling af kagen
- Den side af bunden med hasselnødder lægges ned mod bordpladen.
- På den side som vender op, kommes et ensartet lag af marmeladen. Stil kortvarigt kagen på frost.
- Ovenpå kommes nu striber af henholdsvis chokoladecremen og broken gel. Stil igen kortvarigt på frost, kagen må på ingen måde fryse, men blot stivne cremen en smule, inden kagen rulles.
- Rouladens top pyntes med dutter af chokoladecremen/broken gel samt hvad du lyset af sukkerfri pynt. Det kunne være: Tørrede æbler, friske bær, spiselige blomster, koreal tuille. Kun din fantasi sætter grænser.
Koral tuille
- Blend alle ingredienserne, steg dem på en forholdsvis varm pande i 2-4 min og læg dem til afkøling på fedtsugende papir. Skal opbevares i en lufttæt beholder eller laves forholdsvis tæt på brug, for at bevare sprødheden.
Tørrede æbler
- Æbler skæres i tynde skiver og tørres i ovnen på 100-120 grader i 1,5-2 timer.