Sukkerfri roulade

Prøv denne sukkerfri roulade på en bund af hasselnød med smag af æble, chokoladecreme og solbærmarmelade.

(© DR)

Tidsforbrug:... Mængde: 0 pers.

Ingredienser

Sukkerfri Chokoladecreme

  • 4 blade husblas

  • 150 g hvid chokolade (sødet med stevia i stedet for sukker)

  • 5 dl piskefløde

Solbærmarmelade

  • 300 g solbær (friske er lækkert, men frosne fungerer også)

  • 100 g sukrin gold

  • 1/2 vaniljestang

  • Saft af 1/2 økologisk citron (ønskes mere syre, rives også skallen i)

  • 3 tsk. maizena og vand til jævning

Bunde med Hasselnød

  • 100 g æggeblomme

  • 1 tsk. rent vaniljepulver

  • 75 g sukrin gold

  • 100 g hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 200 g æggehvider

  • 75 g ristede hasselnødder (hakket fint)

Broken Gel af Æble

  • 2,5 dl æblemost (ufiltreret)

  • 1/2 dl æbleeddike

  • 50 g sukring gold

  • 2,2 g agar agar

  • Evt. 1/2 spsk. neutral olie

Koral Tuille

  • 100 g vand

  • 80 g smagsneutral olie

  • 20 g mel

  • Pastafarve efter behov

Fremgangsmåde

Sukkerfri chokoladecreme

Husblas lægges i blød i koldt vand.

Flødes og vaniljen varmes til 80 grader og hældes sammen med hakket hvid chokolade.

Husblas smeltes direkte i massen.

Stilles på køl, til den er helt afkølet.

Pisk den kolde creme med en håndmikser og kom på sprøjtepose.

Solbærmarmelade

Kog ingredienserne godt igennem, blendes med en stavnblender, inden marmeladen jævnes med maizena.

Kom på køl, til kagen skal samles.

Bunde med hasselnød

Vanilje, sukrin og æggeblommer piskes til en tyk æggesnaps.

Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede og vend dem forsigtigt ned i dejen. Stop, når den er ensartet.

Bred dejen ud i et ensartet lag på en bageplade og drys med hasselnødder, inden bunden bages 8-12 min ved 190 grader. Bagetiden afhænger af din ovn, bundede skal være let brune, men ikke mere, så sprækker de, når den skal rulles.

Stil til afkøling på en rist.

Broken gel af æble

Kog en lage af eddike, vand og sukker.

Riv æblet og kog det op i lagen indtil de falder sammen (ca 10 min).

Passér gennem sigte eller en meget finmasket si.

Afmål 300 g og varm op til 80 grader og tilføj de 2,2 g agar, mens du pisker. Kog den lige gennem 2-3 min. Og sæt til afkøling.

Den stive gel blendes med en stavblender og kommes på sutteflaske eller sprøjtepose. Hvis din gel er usammenhængende, kan du tilføje en smule neutral olie.

Samling af kagen

Den side af bunden med hasselnødder lægges ned mod bordpladen.

På den side som vender op, kommes et ensartet lag af marmeladen. Stil kortvarigt kagen på frost.

Ovenpå kommes nu striber af henholdsvis chokoladecremen og broken gel. Stil igen kortvarigt på frost, kagen må på ingen måde fryse, men blot stivne cremen en smule, inden kagen rulles.

Rouladens top pyntes med dutter af chokoladecremen/broken gel samt hvad du lyset af sukkerfri pynt. Det kunne være: Tørrede æbler, friske bær, spiselige blomster, koreal tuille. Kun din fantasi sætter grænser.

Koral tuille

Blend alle ingredienserne, steg dem på en forholdsvis varm pande i 2-4 min og læg dem til afkøling på fedtsugende papir. Skal opbevares i en lufttæt beholder eller laves forholdsvis tæt på brug, for at bevare sprødheden.

Tørrede æbler

Æbler skæres i tynde skiver og tørres i ovnen på 100-120 grader i 1,5-2 timer.