(©DR)

Sukkerfri tranebærminilagkage

Sukkerfri minilagkage med både tranebær, ribs, kirsebær og kornblomster.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 120 g hvedemel
  • 1/2 dl yoghurt
  • 35 g smør
    (saltet)
  • 2 stk. modne bananer
  • 2 stk. æg
  • 1/2 stk. vaniljestang
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 20 g hasselnødder
    (ristede og hakkede)
  • 100 g chokolade uden sukker og sødestof
  • 150 g smør
    (saltet)
  • 12 stk. dadler
    (tørrede)
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Rød farve
  • 150 g tranebær
    (tørrede)
  • 150 g dadler
    (tørrede)
  • 1/2 dl vand
  • Sukkerfri cornflakes
  • Mørk chokolade uden sukker
  • 4 stk. kirsebær
  • 4 klaser ribs
  • 10 g kornblomst
    (tørret)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Mos bananerne i en stor røreskål.
  3. Smelt smørret.
  4. Rør smør i bananerne med en k-spade.
  5. Skrab kornene ud ad vaniljestangen.
  6. Rør æg, yoghurt og vanilje i.
  7. Bland mel, bagepulver, natron, nødder og krydderier.
  8. Rør de tørre ingredienser og chokoladen i dejen, til den er ensartet.
  9. Sæt bagepapir i fire ringforme på 5-6 cm i diameter.
  10. Fordel dejen i de fire forme og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min,. til de er gennembagt.
  11. Afkøl.
  12. Pisk smør i en rørkedel med en k-spade med gummivinger.
  13. Blend tranebær og dadler med vand i en minihakker, til det er helt glat.
  14. Tilsæt vanilje og dadel/tranebær til smørret, og pisk til det er helt glat.
  15. Tilsæt æble/bananmos, og pisk det ud i massen.
  16. Hæld på en sprøjtepose.
  17. Blend tranebær og dadler med vand i en minihakker, til det er helt glat.
  18. Hæld i en lille sprøjtepose.
  19. Smelt 100 g chokolade.
  20. Skær kagerne over på langs.
  21. Smør chokolade på den ene snitflade af kagerne og drys med let knuste cornflakes.
  22. Læg så de to bunde sammen med smørcreme imellem.
  23. Smør alle kagerne med et tyndt lag smørcreme og stil på køl.
  24. Smelt 150 g chokolade til 45-50 grader.
  25. Tilsæt 50 g usmeltet chokolade, og rør til den er 29 grader.
  26. Opvarm til 31-32 grader.
  27. Smør chokoladen ud på et stykke acetat-plast, og lad den sætte sig let.
  28. Stik fire cirkler ud af 5 cm. i diameter.
  29. Tag kagerne ud af køl og stik et sugerør ned i midten af dem alle.
  30. Fyld hullet i midten af kagerne op med tranebær/dadelsylt.
  31. Smør et lag smørcreme yderst på hver kage.
  32. Sæt kornblomster langs den nederste kant af kagen.
  33. Læg en chokoladeskive på toppen.
  34. Sæt et mønster af smørcreme på toppen.
  35. Pynt med ribs og kirsebær.