Stort set alle slags bær gør sig strålende i denne farverige sommerdessert. (©DR)

Summerpudding

Summerpuding er vel nok englændernes svar på vores rødgrød med fløde. Og smagen ligger da også ganske tæt på. Det er en rigtig dejlig sommerdessert. Man kan sagtens komme flere slags bær i end der er angivet i opskriften, - rabarber, modne stikkelsbær, kirsebær uden sten og lignende kan også sagtens bruges.

Skal trække natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 225 g ribs
  • 100 g solbær
  • 500 g hindbær og jordbær
  • Ca. 200 g sukker
    (eller mere efter smag)
  • 2-3 blade husblas
  • Et briochebrød i skiver
  • Top med flødeskum smagt til med vanillesukker og lidt flormelis

Fremgangsmåde

Afstilk ribs og solbær og skyl dem sammen med hindbær og jordbær. Kom bærrene i en stor gryde med sukkeret og sæt det over middel varme. Vend forsigtigt på det af og til, men pas på bærrene ikke går i stykker. Så snart sukkeret er smeltet i den væde bærrene afgiver, skal gryden tages af ilden, og indholdet køles ned. Smag evt. til med mere sukker.

Si bærrene fra og tilsæt den varme lage 2-3 blade udblødt husblas.

Skær briochen i skiver på ca 1 cm. Fjern skorpen og beklæd en passende buddingeform med brødskiverne. Det er vigtigt at de overlapper hinanden lidt, og at der ikke er nogen mellemrum. Skær også et stykke der passer i bunden af formen. Kom den helt afkølede frugt i formen, og øs lidt af lagen over. Afslut med en bund af brød. Hæld lidt mere lage over og læg en tallerken, der i diameter nøjagtig passer med formen ned over buddingen og læg lidt vægt ovenpå tallerkenen. Stil buddingen i køleskabet til næste dag. Når den skal serveres, vendes den ud af formen og man serverer flødeskum til. Er man urolig for om buddingen vil slippe formen, kan man beklæde den med husholdningsfilm inden den fores med brød.


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær