(©DR)

Sunday sauce med pasta

Prøv denne lækre sunday sauce med pasta, der indeholder masser af kød.

Tilberedningstid: Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Meatballs

  • 300 g hakket oksekød
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. rasp
  • 3-4 spsk. finthakket bredbladet persille
  • 50 g revet parmesan
  • 1 æg
  • Salt og peber

Sauce

  • 5 milde salsiccia
    (delt i to)
  • 5 krydrede salsiccia
    (delt i to)
  • 4 svinekoteletter
    (delt i to)
  • 500 g flanksteak
    (skåret i mindre stykker)
  • 2 store hakkede løg
  • 10 fed hakkede hvidløg
  • 1/2 flaske italiensk rødvin
  • 3 l hakkede flåede tomater
  • Olivenolie
  • Evt. lidt hønsebouillon
  • Et stort bundt basilikum
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Pasta efter eget valg

Fremgangsmåde

Meatballs

  1. Riv løget og hvidløget.
  2. Bland det grundigt med det hakkede kød, persillen, parmesanen, raspen og ægget.
  3. Smag til med rigelig salt og peber.
  4. Med våde hænder formes kødboller cirka på størrelse med en golfkugle.
  5. Steg dem på en pande i olivenolie. Ryst panden undervejs så de bruner over det hele og holder formen. Når de har fået en god stegeskorpe sættes de til side.

Sauce

  1. I en stor, bred gryde brunes nu alt kødet grundigt. Overlæs ikke gryden, men gør det i mindre portioner. Det er vigtigt for smagen med en god stegeflade.
  2. Når alt kødet er brunet tages det op og sættes til side.
  3. Tilsæt eventuelt mere olie og steg de hakkede løg til de er let gyldne.
  4. Kom hvidløg ved og steg det med i et minuts tid.
  5. Hæld rødvin og tomatsauce på og kom alt kødet samt meatballs tilbage i gryden. Kødet skal være helt dækket af sauce, så tilsæt eventuelt lidt ekstra hønsebouillon.
  6. Skru helt ned for gryden og lad saucen stå og boble helt forsigtigt i 4-5 timer uden låg.
  7. Smag den så til med salt og peber og kom rigeligt frisk basilikum revet i mindre stykker ned i den.

Tilbehør

  1. Kog pastaen.
  2. Når den er færdig, blandes den med tomatsaucen og serveres på et meget stort fad med kødet øverst.
  3. Masser af revet parmesan til - samt et godt glas let afkølet rødvin, serveret i glas uden stilk!