Sursød thaisalat med gulerødder, agurk og peberfrugt samt topping af ristede peanuts. (©DR)

Sursød thaisalat

Man skal tage det sure med det søde. I denne lækre thaisalat får du begge dele i skøn forening.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 2-3 stk. gulerødder
  • 0,5-1 stk. agurk
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2-3 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld blandede krydderurter
  • 1-2 håndfulde ristede peanuts
    (til topping)

Dressing

  • 1 smule mørk sesamolie
  • 1 smule limesaft
  • 1 smule sød chilisauce
  • 1 smule fiskesauce

Fremgangsmåde

  1. Grøntsagerne renses og skæres i tynde stave. Forårsløgene hakkes fint. Krydderurter kan man blande efter udbud og behov, men hak dem fint, og bland dem i salaten.

  2. Rør en dressing af lidt mørk sesamolie og friskpresset limesaft. Smag den til med lidt sød chilisauce og fiskesaucen. Dressingen skal være syrlig sød og aromatisk. Vend dressingen i salaten, servér salaten efter den har trukket i kort tid.

    TIP: De hakkede krydderurter kan eksempelvis bestå af: thai basilikum, sød basilikum, mynte og koriander.