Hvis du er en af de modige, der tør at kaste sig ud i surströmming, så er du kommet til det rette sted. (©DR)

Surströmming

Surströmming kan være en svær en at finde ud af, præcis hvordan man åbner den bedst muligt, og undgår så meget vand som muligt, i at sprøjte. Brødrene Price giver dig her en guide, til hvordan du skal åbne surströmming.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. En dåse surströmming punkteres med en dåseåbner nede i en spand vand i fri natur. I det hele taget bør man kun omgås surströmming udendørs.

  2. De små fisk renses og udbenes og spises på svensk tyndbrød belagt med kogte kartofler (mandelpotatis) og hakket rå løg. Grädfil eller creme fraiche gives til. Og rigeligt med snaps!

TIP: Husk beskyttelsesdragt, gummihandsker og briller. Når det værste sprøjten og bobleri er overstået nede i spanden, kan dåsen åbnes helt, så man rigtig kan nyde aromaen.