(©Camilla Skov)

Sushisalat med furikake

Den her vegetariske salat indeholder alle grundsmagene fra sushi og er et godt alternativ til den dyre take away. Den er endda fantastisk at have som madpakke dagen efter.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Ris

  • 3 dl fuldkornsris
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. salt

Furikake

  • 2 ark nori-tang
  • 1 dl ristede sesamfrø
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
    (kan udelades)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker

Eddikelage

  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. sukker

Dressing

  • 3 spsk. soja
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. sirup
  • 1/2 spsk. sesamolie
  • 1/2 fed revet hvidløg

Grøntsager

  • 100-125 g grønkål
  • 1 agurk
  • 2 avokadoer

Tamagoyaki (kan udelades)

  • 4 æg
  • 1,5 spsk. soja
  • 1,5-2 tsk. sukker
  • 2 tsk. æblecidereddike

Fremgangsmåde

  1. Kog risene op med vand og salt, og lad simre i den tid, der står anvist på pakken.
  2. Lav furikake imens. Tangen blendes ved at "pulse" i foodprocessor. Du kan også smuldre den med fingrene. Bland sammen med øvrige ingredienser og sæt til side.
  3. Hæld eventuelt overskydende vand fra risene og læg et lag køkkenrulle eller et rent viskestykke mellem gryde og låg. Lad hvile i 5 minutter.
  4. Imens varmes eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
  5. Kom risene op i et stort ildfast fad eller lignende, og fordel eddikelagen over risene. Tilsæt desuden 3 spsk. furikake og bland godt sammen. Lad risene stå og køle ned og tage smag.
  6. Kom alle ingredienserne til dressingen i et gammelt syltetøjsglas eller lignende og ryst godt sammen.
  7. Skyl grønkålen og riv den i mindre stykker.
  8. Steg på en varm pande i lidt olie med et drys salt, til den er faldet sammen.
  9. Skyl agurken, skær den over i to halve på langs og fjern den våde midte med en teske. Skær i halvmåneskiver à ca. 5 mm.
  10. Skær avokado i mindre tern.
  11. Bland alt i en stor skål sammen med 2/3 af dressingen.
  12. Top med ekstra furikake, som også stilles ind på bordet sammen med resten af dressingen, så man selv kan tilføje ekstra.

Tamagoyaki

  1. Pisk alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  2. Steg et tyndt lag af æggemassen (så det kun lige dækker bunden af panden) i lidt olie i en middelvarm pande. Når ægget er næsten gennemstegt, tages panden af varmen, og omeletten rulles fra en ende af, til du har en aflang rulle.
  3. Sæt til side og lad hvile, mens du steger næste omelet. Fortsæt til du har brugt al æggemassen.
  4. Skær i 1-2 cm tykke skiver ved servering og anret oven på salaten.