Der er flest svampe i de danske skove fra august til oktober. Der findes apps og bøger til at genkende svampene fra hinanden, som er vigtigt, da nogle kan være giftige. (©DR)

Svampe-yakitori eller kushyaki

Yakitori - også kaldet kushyaki - er japansk og betegnes ofte som et grillet spyd af kød. Her får du de lækre spyd i en vegetarisk udgave lavet på fantastiske svampe.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • Cirka 12 shitake-svampe
  • Cirka 8 champignoner
  • 4-5 forårsløg
  • 2-3 spsk. olie
  • Lidt sesamfrø

Tare sauce

  • 2 dl soya sauce
  • 2 dl mirin
    (sød risvin)
  • 1 dl sake
  • 75 g brun sukker
  • 2 spsk. sherryvineddike
  • 5-6 fed knust hvidløg
  • 4-5 forårsløg, finthakkede
  • Cirka 8 centimenter frisk ingefær, skåret i skiver
  • 2 spsk. hel sort peber

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienser sammen i en lille gryde. Lad blandingen simre roligt til den er reduceret til det halve. Si saucen over i en beholder.
  2. Læg træspiddene i vand i en times tid inden brug. Rens forårsløg og skær dem i stykker på ca. 4-5 cm.
  3. Rens svampene og fjern stokkene og sæt dem så på spiddene - først Shitake svamp, så champignon og så et stykke forårsløg osv. Spiddene pensles med lidt olie og lægges på en rygende varm grill. De vendes jævnligt og pensles en gang undervejs med tare saucen.
  4. Når de er færdige pensles de endnu engang med tare saucen, drysses med lidt sesamfrø og serveres øjeblikkelig.