Der skal selvfølgelig nydes et glas rødvin til denne ret. (©colorbox)

Svampefyldt oksemørbrad med pommes anna

Lækker og saftig oksemørbrad med smagfulde svampe. Perfekt til en dag, hvor der virkelig skal hygges, eller hvis gæsterne skal imponeres. Oksemørbraden serveres med pommes anna.

Bemærk at denne opskrift bliver lavet over to dage.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 200 g smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 kg oksemørbrad - et helt stykke
  • 2 dl persille
  • 250 g friske champignons
  • 2 stk. æggeblommer

Fremgangsmåde

Dagen før

  1. Forvarm ovnen til 150 grader. Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
  2. Læg bagepapir i en aflang brødform. Smelt smørret i en lille gryde.
  3. Skræl og riv hvidløget og bland det sammen med det smeltede smør. Hæld 1 spsk. af det smeltede smør i bunden af formen.
  4. Læg kartoffelskiver jævnt i formen - helt ud til kanten. Krydr med salt og peber. Hæld 1 spsk. smør over.
  5. Fortsæt med at lægge kartofler og smeltet smør lagvist. Formen skal ikke fyldes helt op - lad der være et par cm til kanten.
  6. Sættes i ovnen i cirka 1½ time. Læg stanniol over, hvis toppen bliver for brun. Prik med en kniv i kartoflerne for at mærke om de er møre, hvis ikke skal de have et par minutter mere.
  7. Når kartoflerne er færdige, skal det køle af inden de sættes i køleskabet. 

  På dagen

  1. Indstil ovnen til 150 grader. Pluk persillen og bland det med svampe og æggeblommer i en blender. Blend til du får en jævn masse som krydres med salt og peber.
  2. Stik et strygestål gennem midten på oksemørbraden, så du får en tunnel igennem kødet.
  3. Fyld svampemassen i en sprøjtepose og fyld hullet i mørbraden op. Krydr kødet med salt og peber, inden den brunes i lidt smør og olie.
  4. Læg oksemørbraden i et ildfast fad og sæt den i ovnen. Kødet er færdigt, når det har en kernetemperatur på 55 grader. Anvend stegetermometer.
  5. Løft forsigtigt pommes Anna op og læg det på et skærebræt. Det skære i 4-5 cm tykke portionsstykker som lægges i et ildfast fad. Lad det komme ind i ovnen til kødet i cirka tyve minutter inden servering.
  6. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10-15 minutter inden servering. Serveres med fennikel og oliven i rødvinssauce.