Lækker pizza med kantareller. (Foto: Eva Tram ©Homemade Agency)

Svampepizza

Har du været en tur i skoven og fundet svampe, så kan du kaste dig over denne opskrift på svampepizza.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 350 g vand
  • 150 g surdej
    (alternativt yoghurt)
  • 25 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 650 g hvedemel
    (Tipo 00)

Fyld

  • 10 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g rensede svampe
  • 100 g flødeost
  • 20 g parmesan
  • 1/2 mozzarellaost
  • en smule basilikum
    (til at drysse på)
  • en sjat olivenolie
    (til at stænke over fyldet)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen. Lun vandet og pisk de øvrige ingredienser på nær melet ud heri. Arbejd melet ind i dejen og ælt (evt. på røremaskine) til den virker glat og smidig. Læg dejen i en smurt skål og læg et klæde over. Lad så pizzadejen udvikle sig til tre gange sin størrelse (det tager omkring 1½ time).
  2. Del pizzadejen i fem lige store stykker og rul dem til en bold, og lad dem efterhæve sådan. Har du en pizzasten så er det nu den skal i ovnen på fuld drøn, alternativt sætter du en bageplade ind i stedet. Imens klargøres fyldet.
  3. Skræl og riv hvidløget på et rivejern. Varm en pande op og tilsæt smørret og hvidløget. 
  4. Når smørret er bruset af og hvidløget begynder at dufte herligt tilsættes svampene og slynges så de faldet let sammen. Smag svampene til med salt og peber.
  5. Hiv og træk i dejen til den er så tynd, som du kan få den, alternativ kan du bruge en kagerulle, men den ”puffer” bedst hvis du kun bruger hænderne.
  6. Overfør pizzabunden til et stykke bagepapir og smør pizzabunden med flødeosten, fordel svampene og drys parmesan og mozzarella oven på. 
  7. Sæt pizzaen i oven og bag den indtil den er gylden og sprød.
  8. Hvor lang tid og hvor varm afhænger af din ovn, men som regel er det omkring 10-15 minutter ved maksimal temperatur. Tag pizzaen ud og drys med basilikum og stænk med olivenolie.