Svampepizza
Har du været en tur i skoven og fundet svampe, så kan du kaste dig over denne opskrift på svampepizza.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 350 g vand
-
150 g
surdej
(alternativt yoghurt)
- 25 g gær
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. sukker
-
650 g
hvedemel
(Tipo 00)
Fyld
- 10 g smør
- 2 fed hvidløg
- 300 g rensede svampe
- 100 g flødeost
- 20 g parmesan
- 1/2 mozzarellaost
-
en smule
basilikum
(til at drysse på)
-
en sjat
olivenolie
(til at stænke over fyldet)
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen. Lun vandet og pisk de øvrige ingredienser på nær melet ud heri. Arbejd melet ind i dejen og ælt (evt. på røremaskine) til den virker glat og smidig. Læg dejen i en smurt skål og læg et klæde over. Lad så pizzadejen udvikle sig til tre gange sin størrelse (det tager omkring 1½ time).
- Del pizzadejen i fem lige store stykker og rul dem til en bold, og lad dem efterhæve sådan. Har du en pizzasten så er det nu den skal i ovnen på fuld drøn, alternativt sætter du en bageplade ind i stedet. Imens klargøres fyldet.
- Skræl og riv hvidløget på et rivejern. Varm en pande op og tilsæt smørret og hvidløget.
- Når smørret er bruset af og hvidløget begynder at dufte herligt tilsættes svampene og slynges så de faldet let sammen. Smag svampene til med salt og peber.
- Hiv og træk i dejen til den er så tynd, som du kan få den, alternativ kan du bruge en kagerulle, men den ”puffer” bedst hvis du kun bruger hænderne.
- Overfør pizzabunden til et stykke bagepapir og smør pizzabunden med flødeosten, fordel svampene og drys parmesan og mozzarella oven på.
- Sæt pizzaen i oven og bag den indtil den er gylden og sprød.
- Hvor lang tid og hvor varm afhænger af din ovn, men som regel er det omkring 10-15 minutter ved maksimal temperatur. Tag pizzaen ud og drys med basilikum og stænk med olivenolie.