Svampesuppe
Efterårssuppe med svampe og krydderier, som er nem at lave og smager fantastisk. Server med godt brød til og gerne lidt ekstra ristede svampe på toppen. Suppen er god både som forret og hovedret.
Tilberedningstid:
50 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Suppe
- 500 g blandede skovsvampe
- 25 g smør
- 1 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 1 l hønsefond
- 1 dl fløde
- 2 dl letmælk
- 1 smule salt og peber
Fremgangsmåde
- Svampene renses og skæres groft. Smøret varmes op til det er gyldent og svampene tilsættes og sauteres til de er let brunet.
- Derefter tilsættes skalotteløgne, hvidløg og timian og sauteres med til løgne er gennemsigtige. (hvis man ønsker sherry skal det tilsættes nu og reduceres).
- Hønsefonden hældes på og småsimre i 15 min.
- Blendes og koges op sammen med mælkeprodukterne.
- Smages til og serveres med groft brød.