Der er flest svampe i de danske skove fra august til oktober. Der findes apps og bøger til at genkende svampene fra hinanden, som er vigtigt, da nogle kan være giftige. (©DR)

Svampetoast

Svampe og en skive brød. Det er essensen i en svampetoast. Med en smule kærlighed kan de simple ingredienser forvandle sig til den mest cremede, sprøde og delikate mundfuld, som er lige til at blive afhængig af.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g blandede svampe
  • 1 stor spsk. smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • Salt og peber
  • Finthakket persille
  • Revet citronskal
  • Godt surdejsbrød i skiver

Fremgangsmåde

  1. Rens svampene grundigt. Skyl dem evt. kort og tør dem hurtigt. Hvis der er store svampe imellem, deles de i mindre stykker.
  2. Løg og hvidløg klares i smørret på en pande. Svampene kommes ved og steger med til det meste at den væde, de afgiver, er fordampet. Kom creme fraiche ved og lad det hele simre til creme fraichen tykner lidt.
  3. Smag til med salt, peber og lidt revet citronskal og server på smørristet landbrød med persilledrys.