Svensk knækbrød med fennikel og havreklid
Svensk knækbrød med fennikel og havreklid, som Jon bagte i Den store bagedyst 2018. Fennikel giver brødet en lidt krydret og lakridsagtig smag, og er dejlig med ost eller pålæg.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Knækbrød (25 stk.)
- 50 g gær
- 50 g smeltet smør
- 3 dl lunkent vand
- 1 lille tsk. salt
- 2 tsk. honning
- 2 spsk. fennikelfrø
- 3 dl stenformalet hvedemel
- 3 dl stenformalet rugmel
- hvedeklid og havreklid
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt smeltet smør, honning, salt, fennikel og rør godt sammen til gæren er helt opløst.
- Tilsæt al melet og ælt dejen til en fast klump, som hverken klistrer til bordet eller er for tør.
- Rul dem ud i tynde håndflade størrelser, med et underlag af hvedeklid på bordet - ikke for tykke.
- Bag i ovnen på bagepapir ved 250 grader i ca. 7-8 minutter.