Sprødt knækbrød krydret med fennikel. (©DR)

Svensk knækbrød med fennikel og havreklid

Svensk knækbrød med fennikel og havreklid, som Jon bagte i Den store bagedyst 2018. Fennikel giver brødet en lidt krydret og lakridsagtig smag, og er dejlig med ost eller pålæg.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Knækbrød (25 stk.)

  • 50 g gær
  • 50 g smeltet smør
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 lille tsk. salt
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 3 dl stenformalet hvedemel
  • 3 dl stenformalet rugmel
  • hvedeklid og havreklid

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. 
  2. Tilsæt smeltet smør, honning, salt, fennikel og rør godt sammen til gæren er helt opløst.  
  3. Tilsæt al melet og ælt dejen til en fast klump, som hverken klistrer til bordet eller er for tør.  
  4. Rul dem ud i tynde håndflade størrelser, med et underlag af hvedeklid på bordet -  ikke for tykke.
  5. Bag i ovnen på bagepapir ved 250 grader i ca. 7-8 minutter.  

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3