Sprøde knækbrød pyntet med krydderier. (©DR)

Svensk knækbrød med paprika og sort sesam

Disse svensk inspirerede knækbrød med paprika og sesam bagte Albert i Den store bagedyst 2018. Knækbrødene er gode som snacks med eller uden pålæg.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g groft speltmel
  • 250 g grahamsmel
  • 250 hvedemel
  • 40 g honning
  • 20 g salt
  • 5 g natron
  • blå birkes og rosen paprika
  • rugmel til udrulning

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 230 grader . 
  2. Ælt alle ingredienser i ca. 4 -6 min. 
  3. Udrul dejen tyndt i godt med rugmel. Pensel med vand, så toppingen kan hænge fast. Prik med en gaffel og skær brødene ud i firkanter. 
  4. Bag brødene hårdt, så de får en fin farve og lidt mørk smag. 
  5. Når brødene er afkølede bygges et korthus.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3