Denne ret er perfekt, hvis du har kartoffelrester til overs, og ikke har så meget tid i køkkenet. (©Oliver Seppo/DR)

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en lækker, nem og enkel klassiker, som er et hit på travle hverdage.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 5 wienerpølser
  • 2 løg
  • 2 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 700 g kogte kartofler
    (gerne rester)
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dåse tomatpure
  • en smule paprika
  • en smule chili
  • en smule sukker
  • en smule salt

Fremgangsmåde

  1. Skær pølserne ud i stykker af 2 cm, og skær de kogte kartofler i tern. 
  2. Snit løget fint og steg det i olivenolien på en pande. 
  3. Når løgene er blevet lidt klare, tilsætter du pølser, paprika og chili. Rør rundt i vent et par minutter. 
  4. Tilsæt derefter tomatpuré og rør rundt. 
  5. Nu er tid til at komme kartofler og mælken i. Bring det forsigtigt i krog og smag så pølseretten til med salt, peber, fløde og lidt sukker.