Skønne sveskefær-småkager som sprød værtindegave. (©DR)

Sveskefær småkage

Sveskefær er en småkage med små, hakkede stykker sveske indeni.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Dej

  • 250 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 50 g svesker

Fremgangsmåde

  1. Sveskerne hakkes relativt fint. Lad dem tørre på køkkenbordet i en times tid. 
  2. Ælt mel, smør og flormelis sammen til en ensartet dej. Tilsæt de hakkede svesker og ælt til de er fordelt i dejen. 
  3. Form dejen til en lang pølse, med en diameter på ca. 7 centimeter. 
  4. Læg den i køleskabet i 1 times tid, og skær den herefter i 5-6 millimeter tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 12 - 14 minutter til de er let gyldne. 
  5. Tag kagerne ud, lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg