Svinebryst i tomat
Her får du Jesper Vollmers opskrift på en smagfuld og dejlig varm aftensmadsret. Svinebryst i tomat er en sund og lækker ret med masser af smag blandt andet fra den hjemmelavede paprikaolie, som svinebrystet skal marineres i.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- Ca. 1 kg svinebryst med svær og ben
- 1 tsk. paprika
- 6 stk. laurbærblade
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk. sød kartoffel
- 2 stk. rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 stk. chili
- 2 spsk. rødvinseddike
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 dl vand
- 1 stængel rosmarin
Fremgangsmåde
- Rids sværen ned til kødet på svinebrystet.
- Blend eller knus laurbærblade, paprika og salt i en morter og bland det med olien. Gnid grisebrystet ind i paprikaolien.
- Orden grøntsagerne ved at skylle og skrælle dem. Hak det hele groft og læg det i et fad, der kan gå i grillen (eller ovnen) ved indirekte varme.
- Læg brystet ovenpå og steg det i grillen under låg ved ca. 200 grader i 45 min. Tag fadet ud og løft stegen af.
- Bland eddike og tomater i grøntsagerne og hæld vandet ved. Læg stegen ved igen og giv den ca. 1,5 time mere ved lidt lavere varme. Gerne ca. 175 grader.
- Kig til stegen. Den skulle gerne være mør nu. Hvis ikke, kan den få et kvarter mere.
TIP: Servér det hele sammen med en stor grøn salat og evt. lidt frisk pasta, hvis det skal mætte lidt mere.