Svinekammen smager ikke bare godt, men tager sig også smukt ud på bordet. (©DR)

Svinekam med hjemmelavet barbecuesauce lavet over bål

En svinekam stegt med lækker stegeskorpe og barbecuesauce over bål. En skøn opskrift fra Thomas Herman fra programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Svinekam

  • 2 kg svinekam med ben
  • 5 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 stk. citroner, usprøjtede
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 2 bakke karse
  • 1 stk. pose flæskesvær

Barbecuesauce

  • 4 spsk. akaciehonning
  • 3 spsk. brun farin
  • 4 spsk. HP sauce
  • 5 stk. dråber tabasco
  • 3 spsk. engelsk sovs
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk. skalotteløg
  • 4 dl tomatpure
  • 4 spsk. ketchup
  • 1 stk. citron
  • 1 dl vindruekerneolie
  • 1 dl smeltet fedt fra røget spæk
    (kan udelades)
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Gør svinekammen klar:
    Rids tern i fedtet på svinekammen og gnid den ind i olivenolie, revet skal fra 2 citroner, fint hakket rosmarin og salt og peber. Sæt stegen på spid og grill den over bålet, så den bliver grundigt stegt på alle sider.

  2. Sæt den spiddede steg på holdere (justeret ca. 50 cm over gløderne) og roter den hvert 15 min. i 2 timer eller til kernetemperaturen er 60 grader.

  3. Lav barbecuesaucen:
    Pisk alle ingredienser sammen (med undtagelse af vindruekerne olien og den smeltede røgede spæk.) Når alt (med undtagelse af vindruekerne olie og fedtet fra spækket) er pisket sammen til en ens masse, piskes disse to ingredienser i lidt efter lidt - helt på samme facon som var det en mayonnaise. Vær opmærksom på at fedtet fra spækket skal være lunt, når det tilsættes! Juster til slut smagen yderligere med salt og peber.

  4. Efter svinekammen er grillet og steger videre over gløderne, pensles den med BBQ. Den færdige steg drysses med knuste flæskesvær og karse, lige inden den serveres. 


Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften