Gylden svinekotelet, som med fordel kan spises sammen med braiseret rødkål (©DR)

Svinekoteletter med braiseret rødkål

Kokken Kylie Kwong er af kinesisk oprindelse, men bor i Australien, hvor hun har haft en del madlavningsprogrammer på tv. DR2 har bragt en programserie, hvor Kylie Kwong laver mad med inspiration fra forskellige lande og giver dem et asiatisk tvist. I denne opskrift er svinekoteletterne serveret med en smagfuld sur og sød rødkål.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 spsk. olivenolie
  • 125 g bacon
  • 8 stk. skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. salt
  • 0,5 stk. rødkål
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 5 tsk. rørsukker
  • 0,5 kop rødvin
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 4 stk. æbler
  • 3 stk. laurbærblade
  • 2 tsk. revet appelsinskal
  • 4 stk. svinekoteletter
    (Hver på 200 g)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Steg grøntsagerne:
    Varm olie op i en tykbundet gryde. Skær bacon og løg i tern og pres hvidløget og sautér det med halvdelen af saltet ved høj varme i cirka fem minutter, eller indtil baconen er blevet brun og sprød. Tilsæt finthakket rødkål og rød peber i strimler og sautér yderligere tre minutter.

  3. Lad saucen koge:
    Tilsæt peber og sukker og sautér videre under omrøring i cirka to minutter, eller indtil grøntsagerne begynder at karamellisere. Tilsæt vin, eddike, æbler, laurbærblade, appelsinskal og resten af saltet. Lad retten simre med låg på i cirka 20 minutter, eller indtil rødkålen er blevet blød. Rør jævnligt i retten.

  4. Steg koteletterne:
    Dryp olie på svinekoteletterne og brun dem på begge sider på en rygende varm pande. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i ovnen i cirka otte minutter. Lad dem herefter hvile et varmt sted i 10 minutter.

  5. Anret retten:
    Skær koteletterne i skiver og anret dem på et fad sammen med den braiserede rødkål. Drys med peber.