Svinekoteletter med pærer og salvie
Et alternativ til en af de store hits fra 70'erne 'koteletter i fad', dejlig nem og hurtig ret, og en smule italiensk inspireret.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 4 stk. svinekoteletter
- 4 stk. faste pærer
- 4-6 stk. bananskalotteløg
- 1 bundt salvie
- 1 smule olivenolie
Fremgangsmåde
- Kom salt og peber på koteletterne. Skær pærerne I mindre både - skær kernehus fra. Behold skrællen på pærerne – det giver et mere rustikt præg til retten.
- Skræl skalotteløgene og skær dem i tynde både. Kom pærer og løg i et ildfast fad med lidt olivenolie I bunden. Kom lidt salt og peber og en anelse sukker på - og en lille håndfuld salvie skåret I strimler.
- Sæt nu fadet I en 220 grader varm ovn og brun samtidig koteletterne af for høj varme på en pande. Når koteletterne er brunet af i løbet af en 2-3 minutter, tages de af panden og lægges ovenpå pærer og løg i det ildfaste fad.
- Retten laves færdig I løbet af ca. 10-15 minutter – alt efter koteletternes tykkelse. Evt. Friteres en 5-6 salvieblade I olie på en pande som velsmagende pynt.
OBS: Tilberedningstiden til denne ret afhænger fuldkommen af hvorvidt pærerne er modne og koteletternes tykkelse. Pærerne skal have lidt bid, men dog klart være møre.