Denne ret er hurtig at lave, så der kan være mad på bordet på max 30 min. og så gør det heller ikke noget, at der er lidt italiensk ind over. (©DR)

Svinekoteletter med pærer og salvie

Et alternativ til en af de store hits fra 70'erne 'koteletter i fad', dejlig nem og hurtig ret, og en smule italiensk inspireret.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 stk. svinekoteletter
  • 4 stk. faste pærer
  • 4-6 stk. bananskalotteløg
  • 1 bundt salvie
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Kom salt og peber på koteletterne. Skær pærerne I mindre både - skær kernehus fra. Behold skrællen på pærerne – det giver et mere rustikt præg til retten.

  2. Skræl skalotteløgene og skær dem i tynde både. Kom pærer og løg i et ildfast fad med lidt olivenolie I bunden. Kom lidt salt og peber og en anelse sukker på - og en lille håndfuld salvie skåret I strimler.

  3. Sæt nu fadet I en 220 grader varm ovn og brun samtidig koteletterne af for høj varme på en pande. Når koteletterne er brunet af i løbet af en 2-3 minutter, tages de af panden og lægges ovenpå pærer og løg i det ildfaste fad.

  4. Retten laves færdig I løbet af ca. 10-15 minutter – alt efter koteletternes tykkelse. Evt. Friteres en 5-6 salvieblade I olie på en pande som velsmagende pynt. 

OBS: Tilberedningstiden til denne ret afhænger fuldkommen af hvorvidt pærerne er modne og koteletternes tykkelse. Pærerne skal have lidt bid, men dog klart være møre.