En skøn ret fuld af smag, og som de fleste kan lide. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Svinemørbrad i baconsvøb med hasselbackkartofler

Hilda Heick serverede i programmet Price Inviterer denne ret med svinemørbrad skåret i medaljoner med baconsvøb, og serveret med hasselbackkartofler og peberfrugtsovs. Opskriften på svinemørbrad er nem og hurtig, og James Price gav den karakteren 8 med pil op i programmet.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. svinemørbrad
    (ca. 800 g)
  • 2 stk. pakker bacon
  • 1 stk. rød peber
  • 1 stk. grøn peber
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 stk. løg
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dl brøndkarse
  • 8 stk. store spisekartofler

Fremgangsmåde

  1. Kartofler skrælles og snittes i toppen med godt 3 mm. mellemrum, pensles med smør og krydres med salt og peber og bages møre i ovn.

  2. Mørbradene afpudses og skæres i medaljoner ca. 4 stk. pr. mørbrad. Bacon vikles omkring, og sættes evt. fast med tandstikker. Bøfferne steges ca. 4 min på hver side. Eller brunes hurtigt af på varm pande, og puttes i ovnen indtil bacon er sprødt.

  3. Pebrene og løgene skæres i små tern og svitses i smør på "bøf"panden sammen med rosmarin. Tilsæt 2 dl. hvidvin, og lad det reducere til halvdelen. Tilsæt cremefraiche, og smag til med salt og peber. Anret to medaljoner med lidt sauce, kartofler og lidt brøndkarse.