Svinemørbrad er fedtfattigt og velsmagende kød, som også kan komme på bordet i hverdagen (©DR)

Svinemørbrad med kidneybeans

Svinemørbrad er populært og fedfattigt kød, som er nemt at bruge og er velsmagende. Denne opskrift på svinemørbrad er nem at lave, og mørbraden får en lækker og syrlig smag af den lage, den bliver vendt i. I opskriften serveres mørbraden med en lækker og kraftig kidneybønneblanding

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Tempero

  • 4 stk. forårsløg
  • 3-4 stk. fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • 0,5 stk. citron
    (saft heraf)
  • 1,5 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk. smør

Kidneybønnemix

  • 125 g bacon
  • 125 g røget pølse
    (f.eks. pepperoni)
  • 1 dåse kidneybønner i vand
  • 1 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. smør
  • 4 stk. forårsløg
  • 0,5-1 dl vand
  • 1 stk. svinemørbrad

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Tempero - blanding af hvidløg og forårsløg: Snit forårsløg og hvidløg fint og blend det til en ensartet masse. Smag til med salt. Tag 1 stor spiseskefuld tempero og bland det med citronsaft, engelsk sauce og 1 spsk smeltet smør.
  3. Prik med en gaffel jævnt over hele mørbraden, og pensl blandingen over hele mørbraden, som herefter lægges i et ildfast fad. Mørbraden brunes ved 220 grader i 10 minutter. Skru derefter ned til 200 grader og steg mørbraden videre i 20-25 minutter.
  4. Mens mørbraden steger, laver du kidneybønneblandingen: Skær bacon og den røgede pølse i tynde skiver. Varm 1 spsk smør og resten af temperoblandingen på en stor pande og steg bacon/pølse heri, til det er gyldent.
  5. Tilsæt kidneybønner, snittet forårsløg, laurbærblad samt vand. Lad det simre sammen i 30 minutter. Tag mørbraden ud af ovnen, pak det ind i et stykke stanniol, og lad det hvile i 10 minutter, før det skæres ud og serveres med kidneybønnemix.