Svupsakker - æbleskiver fra Falster serveret med snaps. (©DR)

Svupsakker - æbleskiver fra Falster

James og Adam Price laver i deres program om egnsretter disser falsterske æbleskiver kaldet 'svupsakker'. Æblerskiverne serveres lune overhældt med en lille dram.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 dl mælk
  • 2 stk. æg
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 stk. økologisk citron, skal heraf
  • 100 g rosiner
  • 50 g svinefedt
    (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Mælk og kærnemælk opvarmes til det er håndvarmt og gæren og sukkeret røres ud i den.

  2. Æggene røres ind i den lune mælk og derpå kommes mel, salt, kardemomme, revet citronskal og rosiner i og det hele blandes godt. Lad dejen hæve lunt i en times tid.

  3. Bag æbleskiverne i svinefedt i æbleskivepanden. Når de skal spises kan de drysses med flormelis, og der snittes en revne i dem og hvori der hældes et skvæt snaps.