Server denne tærte med sød kartoffel med en god klat flødeskum. (©DR)

Sweet potato pie

Mange elsker de orange pommes frites af søde kartofler. Men den søde kartoffel gør sig ikke bare godt til din burger - den fungerer også eminent i det søde køkken. I denne søde tærte kommer den søde kartoffel også til sin ret. Konsistensen af de kogte søde kartofler gør kagen svampet og lækker, og den sødlige smag passer godt til de varme krydderier.

Tilberedningstid: Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g mel
  • 170 g koldt smør i små stykker
  • 70 g flormelis
  • Et nip salt
  • 1 æg

Fyld

  • 500 g søde kartofler
  • 115 g usaltet blødt smør
  • 200 g farin
  • 120 ml fløde
  • 2 store æg
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. revet muskat
  • 1/4 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vanillesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt, - den må ikke æltes. Lad dejen hvile i en times tid i køleskabet.
  2. Kog de søde kartofler med skræl i ca. 45 min. til de er helt møre. Afkøl dem under den kolde hane og pil skindet af dem.
  3. Skær dem i grove stykker og kom dem i en røreskål sammen med smørret. Mos kartoflerne og smør med en håndmixer til blandingen er glat. Kom de øvrige ingredienser i og pisk til alt er godt blandet.
  4. Rul mørdejen ud og for en piefom med den. Knib kanterne sammen, så den får et pænt udseende. Kom fyldet i tærten og bag den ved 180 grader i 50-60 minutter til fyldet har sat sig med stadig bæver lidt.
  5. Lad tærten køle helt af før den spises. Pynt med flødeskum.