Sylte
I Elk Horn i Iowa lavede brødrene Price denne opskrift på en klassik dansk sylte, som den spises herhjemme til jul.
Sylten skal sætte sig et døgns tid inden servering.
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
25 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 750 g rå svær
- 12-15 stk. laurbærblade
- 2-3 dl god lagereddike
- 2 kg svinebov eller -nakke
- 40-50 g salt
- 5 g stødt peber
- 3-4 blade husblas
Fremgangsmåde
- Kog sværen i 2 l vand ved svag varme og under låg i 2 timer sammen med laurbærblade og lagereddike.
- Si derpå suppen og kassér den afkogte svær. Skær svinekødet i tern, og kog det i suppen i ca. 1½ time, til alt er fuldstændig mørt.
- Tag derpå kødet op i en skål, og krydr det med salt og peber. Det må godt "krattes" lidt op med to gafler. Kom så kødet i passende forme, f.eks. foliebakker, som kun skal fyldes ¾ op. Smag evt. den let afkølede suppe til med lidt mere eddike og tilsæt 3-4 blade, opblødte husblas for en sikkerheds skyld. Suppen burde stivne af sig selv, men det er ærgerligt, hvis den ikke gør det, og med lidt husblas er man på den sikre side. Fordel suppen over kødet, og rør lidt rundt i formene.
- Sæt dem køligt i et døgns tid. Hvis du fryser sylte, kan den gryne lidt ved optøning, men det kan afhjælpes ved at lune den forsigtigt op og derpå afkøle den igen i køleskabet.
- Sylten serveres med stærk, dansk sennep og rødbeder. Rugbrød til.