Syltede æg med sennep og peberod
Syltede æg kan være svære at finde i Danmark. Her får du derfor også opskriften på at lave dem selv. Æggene skal laves 4-5 dage i forvejen.
Tilberedningstid:
10 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 8 stk. æg
- 0,75-1 dl creme fraiche
- 2 spsk. sennep
- 1 stk. løg
- 2-3 spsk. peberrod
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
- 6 skiver bacon
- 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
Fremgangsmåde
- Læg hårdkogte æg i en eddikelage, bestående af eddike tilsat en slat vand og lidt salt. Tilsæt evt. også lidt sukker, så lagen bliver lidt rundere i smagen.
- Kog lagen til salt og sukker opløses, lad den køle af og hæld den over de hårdkogte pillede æg.
- Stil æggene i køleskabet og lad dem trække i minimum 4-5 dage.
- Halvér æggene, skrab blommen ud og mos den sammen med cremefraiche, sennep, finthakket løg, revet peberrod og friskklippet purløg.
- Skær baconen i tern og steg den sprød i lidt olie på en pande, hvorefter den køles af på fedtsugende papir.
- Fyld æggene med de moste æggeblommer og drys dem med bacon og friskklippet dild.