En frisk og anderledes agurkesalat med bl.a. chili og peberrod. (©Scanpix)

Syltede agurker i skiver

Er du træt af den originale agurkesalat? Så prøv her en agurkesalat med dild, peberrod og chili. Krydderierne giver en dejlig smag til eddiken, og din agurkesalat et ekstra spark!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 kg sylteagurker, asier eller alm. agurker
  • 500 g sukker
  • 100 g groft salt
  • 0,5 l æbleeddike
  • 1 smule dildskærme eller frisk dild
  • 1 stk. 4 cm frisk peberrod i tynde skiver
  • 2 stk. chili i tynde skiver

Fremgangsmåde

  1. Agurkerne skæres i 5 mm tykke skiver. Kom dem i et patentglas, lagvist med krydderier, salt og sukker. Asier skal skrælles før de flækkes, kernerne tages ud, og man skærer dem i tynde skiver. 
  2. Hæld eddiken over og stil glasset et køligt sted eller i køleskabet. Ryst glasset jævnligt til sukkeret er opløst, så er agurkerne klar til at spise. 
  3. De holder sig friske meget længe, hvis man husker at tage af dem med en helt ren gaffel.