Syltede appelsiner og nødder i honning (©DR)

Syltede appelsiner og nødder i honning

Måske plejer du at købe din marmelade hos brugsen? Her er opskriften på en hjemmelavet appelsinmarmelade og dertilhørende nødder i honning.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Appelsinmarmelade med mandler

  • 1 kg usprøjtede appelsiner
  • 1 sjat vand
  • 100-150 g mandler
  • 500-600 g sukker

Nødder i honning

  • 2-3 håndfulde hasselnødder
  • 1 smule flydende honning

Fremgangsmåde

Lav appelsinmarmelade: 

  1. Finriv appelsinskal fra halvdelen af appelsinerne. Skær appelsinerne i tern og kom dem i en gryde sammen med lidt vand, appelsinskal, mandler og sukker. Lad det koge for jævn varme til marmeladen er tyknet. Du kan evt. vente med at komme mandlerne i, så de kun koger med de sidste 10 minutter. Appelsinmarmeladen kommes på skoldede glas, som evt. er skyllet i lidt atamon for at forlænge holdbarheden. Glassene lukkes til med det samme og stilles mørkt og køligt. Efter åbning af glasset skal marmeladen stå på køl.


Lav hasselnødder i honning: 

  1. Hasselnødderne lægges på bagepapir i en bradepande i ovnen hvor de ristes ved 150 grader i ca. 10-15 minutter, eller til hinderne nemt kan gnubbes af i et viskestykke. Kom de afkølede nødder i en skål og dæk dem med flydende honning. Spis nødderne til en god kraftig ost, eller brug dem til desserter eller til morgenmad over din yoghurt med friskskåret frugt.