Syltede pærer smager fantastisk sammen med en portion is eller lidt flødeskum! (©DR)

Syltede pærer

Nemme syltede pærer, der kan bruges til alverdensting, præcis som mormor lavede det.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg pærer
  • 500 g sukker
  • 2 dl vand
  • 0,5 dl eddike
  • 1 tsk. flydende atamon

Fremgangsmåde

  1. Pærerne vaskes, skrælles og halveres. Fjern stilk og kernehus.
  2. Sukker, vand og eddike koges ind til en lage, hvorefter pærerne kommes i og koger med indtil de er møre. De skal ikke bulderkoge!
  3. Tag pærerne op og læg dem i varme, atamonskyllede glas.
  4. Lagen koges videre i ca 5 minutter indtil den er kogt ind, tilsæt Atamon og hæld det over pærerne. Glassene lukkes til med det samme!