Peberrod og kardemomme giver de syltede rødbeder en delikat tvist. (©DR)

Syltede rødbeder med peberrod og kardemomme

Camilla Plum forstår at forædle hendes urtehave til et spisekammer, der kan nydes året rundt. Her får du hendes opskrift på en syltede rødbeder, der har fået et tvist af peberrod og kardemomme. Server som surt til alverdens mad.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 30 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 kg rødbeder
  • 3 spsk. salt
  • 2 l æbleeddike
  • 800 g sukker
  • 1 spsk. hel kardemomme
  • 1 hel kanelstang
  • 3 laurbærblade
  • 4 spsk. hele sennepsfrø
  • 2 spsk. hel, sort peber
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk. hel allehånde
  • 10 cm peberrod i tynde skiver

Fremgangsmåde

  1. Kog rødbederne næsten møre i vand. Det tager 30 45 min.
  2. Når de er kølet af gnides skindet af, de skæres i skiver og kommes i skoldede sylteglas.
  3. Kog de øvrige ingredienser sammen til en lage, som hældes over rødbederne.
  4. Fyld glassene op med kogende vand, hvis der ikke er lage nok, og læg peberroden i skiver øverst. Luk glassene med skoldede låg.