Brug de syltede tomater i salater, tærte og æggekage eller som tilbehør til tapas eller hverdagsretter. (Foto: Lærke Lie Pedersen ©DR)

Syltede tomater

Syltning er en nem og god tilberedningsmetode, som er blevet mere og mere populær. Syltede tomater er gode som tilbehør til de fleste måltider - og så er de virkelig nemme at lave.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g cherry- eller cocktailtomater
  • 4 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 4 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld eddike i en gryde, og tilsæt sukker, laurbærblade og salt. 
  2. Giv det et opkog og lad det simre, indtil sukker og salt er opløst. 
  3. Skyl tomaterne og læg dem i et patentglas eller andet, der kan slutte tæt.
  4. Hæld lagen over tomaterne, og lad det stå. Du kan spise tomaterne allerede dagen efter, men de bliver bedst af at stå et par uger.