(©DR)

Syrlig auberginedip - baba ganoush

Prøv en klassiker fra Mellemøsten: Anne HJernøes syrlige dip af bagte, mosede auberginer som smages til med ctronsaft, chili, hvidløg og persille.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. aubergine
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 stk. citron
    (efter smag)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 knivspids chili
  • 1/2 dl bredbladet persille
  • 1/2 tsk. salt
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Auberginen prikkes med en gaffel hele vejen rundt, lægges på bagepapir på en bageplade og bages i ovnen ved 200 grader, til den bliver godt blød - det tager ca. 40 minutter. Når auberginen er kølet lidt af, flækkes den på langs og kødet skrabes ud og moses med en gaffel.

  2. Tilsæt olie og citronsaft efter smag, og smag baba ganoushen til med salt, hvidløg og chili.

    TIP: Lige inden serveringen drysses baba ganoushen med friskhakket bredbladet persille. Baba ganoush er fantastisk til kødretter og som snack med grøntsagsstave, rugbrødschips eller ristet brød.