Prøv de lækre og friske tacos, hvor du nemt kan slå dig løs og improvisere med fyldet. (©DR)

Tacos med ost og kylling

Prøv 'Nak og æd's bud på de klassiske tacos.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 4 dl majsmel
  • 3 dl vand

Fyld

  • 2 tsk. kyllingebryst
  • 1 tsk. fed hvidløg
  • 1/2 stk. grøn peber
  • 2 spsk. olie
  • 100 g blød ost

Tilbehør

  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
    (lille)
  • 2 lime
    (til at presse saft fra)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3-4 kviste koriander

Fremgangsmåde

Dej

  1. Kom vand i en lille skål, og rør melet ud heri, så du får en glat dej.
  2. Lad den stå tildækket i 10-15 minutter. 
  3. Form små bolde på størrelse med bordtennisbolde af dejen, og tryk dem flade på et tacojern. 
  4. Varm en stor pande op, og steg dine tacos på begge sider, til de tager farve. 
  5. Stak og gem dem under et viskestykke. 

Fyld

  1. Hak kyllingekødet i små stykker, og snit hvidløgsfeddet fint. 
  2. Varm olie i en kasserolle, og sautér kødet heri. Lad det simre sammen, og tilsæt hvidløg samt grøn peber skåret i tern. 
  3. Krydder med salt og peber, og lad det simre, indtil konsistensen ikke længere er våd. 
  4. Fjern fra varmen. 

Påføring af fyld

  1. Varm en jernpande op, tilsæt olie, og riv osten groft. Lav en lille bunke af ost på panden, som passer til størrelsen på dine tacos. 
  2. Kom lidt kylling over, og top med en taco. Lad det simre sådan et par sekunder. 
  3. Fold sammen til en halvmåne med fyld i. 
  4. Steg på begge sider, og fjern. Fortsæt sådan med resten. 

Tilbehør

  1. Halvér avokadoen, og tag indholdet ud i grove stykker. 
  2. Kom det i en skål sammen med tomat skåret i mindre stykker. 
  3. Tilsæt fintsnittet rødløg, limesaft og olie, og krydr med salt og peber. 
  4. Pluk koriander, og kom ved. 
  5. Vend sammen, og servér.