Tærte med blomkål og ost
Englænderne holder enormt meget af en lækker tærte. Deres mundvædende cauliflower and cheese pie er ingen undtagelse. Og så er den endda vegetarisk!
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Tærte med blomkål og ost
- 1 stort blomkålshoved
- 2-3 spsk. hakket persille
- 2-3 hårdkogte æg
- 8 dl sødmælk
- 1 lille løg delt i to
- 3 nelliker
- 1 tsk. revet muskat
- 1 laurbærblad
- 60 g smør
- 60 g mel
- 200 g stærk cheddar
- 2 tsk. engelsk sennep
- et låg af butterdejsplader
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Bring mælken i kog sammen med de to halve løg, nelliker og laurbærblad.
- Kog det roligt i et par minutter og lad det derpå trække lidt
- Smelt smørret i en gryde, kom melet ved og bag det af under omrøring i et minuts tid.
- Si mælken over i opbagningen lidt efter lidt mens der piskes.
- Bring saucen i kog og smag til med muskat i.
- Lad saucen simre roligt i 10 minutter.
- Tilsæt den revne ost, og smag til med salt, peber og sennep.
- Del blomkålen i små buketter og kog dem i saltet vand til de netop er møre.
- Hæld vandet fra og bland blomkålen i saucen.
- Bland den hakkede persille i.
- Hak de hårdkogte æg og bland også dem i.
- Fordel blomkålsblandingen i 4 portions ildfaste forme.
- Pensl kanterne med pisket æg, læg et låg på af butterdej, som pensles med æg.
- Lav et lille hul i hver pie, så dampen kan slippe ud.
- Bag ved 200 grader i 25-30 minutter.
- Lad dem køle lidt af før de serveres med en god blandet salat.