Tærte er perfekt, hvis man er flere mennesker samlet. Denne version er spækket med både blomkål og ost. Mhhh! (Foto: Brødrene Price ©DR)

Tærte med blomkål og ost

Englænderne holder enormt meget af en lækker tærte. Deres mundvædende cauliflower and cheese pie er ingen undtagelse. Og så er den endda vegetarisk!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Tærte med blomkål og ost

  • 1 stort blomkålshoved
  • 2-3 spsk. hakket persille
  • 2-3 hårdkogte æg
  • 8 dl sødmælk
  • 1 lille løg delt i to
  • 3 nelliker
  • 1 tsk. revet muskat
  • 1 laurbærblad
  • 60 g smør
  • 60 g mel
  • 200 g stærk cheddar
  • 2 tsk. engelsk sennep
  • et låg af butterdejsplader
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Bring mælken i kog sammen med de to halve løg, nelliker og laurbærblad.
  2. Kog det roligt i et par minutter og lad det derpå trække lidt
  3. Smelt smørret i en gryde, kom melet ved og bag det af under omrøring i et minuts tid.
  4. Si mælken over i opbagningen lidt efter lidt mens der piskes.
  5. Bring saucen i kog og smag til med muskat i.
  6. Lad saucen simre roligt i 10 minutter.
  7. Tilsæt den revne ost, og smag til med salt, peber og sennep.
  8. Del blomkålen i små buketter og kog dem i saltet vand til de netop er møre.
  9. Hæld vandet fra og bland blomkålen i saucen.
  10. Bland den hakkede persille i.
  11. Hak de hårdkogte æg og bland også dem i.
  12. Fordel blomkålsblandingen i 4 portions ildfaste forme.
  13. Pensl kanterne med pisket æg, læg et låg på af butterdej, som pensles med æg.
  14. Lav et lille hul i hver pie, så dampen kan slippe ud.
  15. Bag ved 200 grader i 25-30 minutter.
  16. Lad dem køle lidt af før de serveres med en god blandet salat.