Tærte med blomkål og ost

Englænderne holder enormt meget af en lækker tærte. Deres mundvædende cauliflower and cheese pie er ingen undtagelse. Og så er den endda vegetarisk!

Tærte er perfekt, hvis man er flere mennesker samlet. Denne version er spækket med både blomkål og ost. Mhhh! (Foto: © Brødrene Price, DR)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved

  • 2-3 spsk. hakket persille

  • 2-3 hårdkogte æg

  • 8 dl sødmælk

  • 1 lille løg delt i to

  • 3 nelliker

  • 1 tsk. revet muskat

  • 1 laurbærblad

  • 60 g smør

  • 60 g mel

  • 200 g stærk cheddar

  • 2 tsk. engelsk sennep

  • et låg af butterdejsplader

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Bring mælken i kog sammen med de to halve løg, nelliker og laurbærblad.

Kog det roligt i et par minutter og lad det derpå trække lidt

Smelt smørret i en gryde, kom melet ved og bag det af under omrøring i et minuts tid.

Si mælken over i opbagningen lidt efter lidt mens der piskes.

Bring saucen i kog og smag til med muskat i.

Lad saucen simre roligt i 10 minutter.

Tilsæt den revne ost, og smag til med salt, peber og sennep.

Del blomkålen i små buketter og kog dem i saltet vand til de netop er møre.

Hæld vandet fra og bland blomkålen i saucen.

Bland den hakkede persille i.

Hak de hårdkogte æg og bland også dem i.

Fordel blomkålsblandingen i 4 portions ildfaste forme.

Pensl kanterne med pisket æg, læg et låg på af butterdej, som pensles med æg.

Lav et lille hul i hver pie, så dampen kan slippe ud.

Bag ved 200 grader i 25-30 minutter.

Lad dem køle lidt af før de serveres med en god blandet salat.