Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
1 stort blomkålshoved
- •
2-3 spsk. hakket persille
- •
2-3 hårdkogte æg
- •
8 dl sødmælk
- •
1 lille løg delt i to
- •
3 nelliker
- •
1 tsk. revet muskat
- •
1 laurbærblad
- •
60 g smør
- •
60 g mel
- •
200 g stærk cheddar
- •
2 tsk. engelsk sennep
- •
et låg af butterdejsplader
- •
1 æg
Fremgangsmåde
Bring mælken i kog sammen med de to halve løg, nelliker og laurbærblad.
Kog det roligt i et par minutter og lad det derpå trække lidt
Smelt smørret i en gryde, kom melet ved og bag det af under omrøring i et minuts tid.
Si mælken over i opbagningen lidt efter lidt mens der piskes.
Bring saucen i kog og smag til med muskat i.
Lad saucen simre roligt i 10 minutter.
Tilsæt den revne ost, og smag til med salt, peber og sennep.
Del blomkålen i små buketter og kog dem i saltet vand til de netop er møre.
Hæld vandet fra og bland blomkålen i saucen.
Bland den hakkede persille i.
Hak de hårdkogte æg og bland også dem i.
Fordel blomkålsblandingen i 4 portions ildfaste forme.
Pensl kanterne med pisket æg, læg et låg på af butterdej, som pensles med æg.
Lav et lille hul i hver pie, så dampen kan slippe ud.
Bag ved 200 grader i 25-30 minutter.
Lad dem køle lidt af før de serveres med en god blandet salat.