Aftensmaden er reddet med denne lækre spinattærte. (Foto: Mikkel Adsbøl ©Scanpix)

Tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater

Prøv ernæringsekspert Marie Steenbergers lækre opskrift på en tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater. Tærten er perfekt som et sundt og overskueligt aftensmåltid.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 70 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk. vand
  • 250 g frisk spinat
  • 100 g valnødder
  • 100 g semi-dried tomater
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Lav mørdejen ved at smuldre hvedemel med smør til det ligner groft smuldrede brødkrummer.
  2. Lav en fordybning i midten og kom æggeblomme og vand heri. Saml dejen, så den bliver glat, og lad den hvilke i køleskabet i en halv time.
  3. Skyl spinaten godt og vend den i lidt olie på en pande.
  4. Rist valnødderne på en pande, til de er let gyldne.
  5. Rul tærtedejen ud og læg den i en mellemstor tærteform. Prik bunden med en gaffel og forbag den i fem minutter på 200 grader.
  6. Vend spinat, valnødder og tomater sammen og hæld blandingen i tærteformen.
  7. Pisk hele æg, mælk, muskatnød, salt og peber sammen go hæld det over fyldet.
  8. Bag tærten i 20 minutter i ovnen på 200 grader eller indtil den er gylden.