Tærte er den perfekte tøm-køleskabet-ret. Hvis du har æg, lidt mælk og nogle grøntsager, der skal bruges, kommer du langt. (Foto: Amber Maxwell Boydell ©Unsplash)

Tærtedej - nem og hurtig grunddej til madtærter

Man kan putte alt i en tærte! Denne opskrift giver dig mulighed for helt selv at vælge fyldet - den sikrer dig såmænd bare en lækker tærtebund.

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1/2 tsk. salt
  • Lidt vand efter behov

Fremgangsmåde

  1. Salt og mel hældes i en skål. Smørret skæres eller smuldres i mindre stykker.
  2. Med fingrene arbejdes smørret sammen med mel, så dejen til sidst samler sig. Tilsæt lidt vand (start med en spsk.), hvis den er tør og falder fra hinanden. Så samler den sig bedre.
  3. Dejen rulles ud, så den passer til din tærteform og presses ned i formen. Det er en god idé et prikke hele bunden med en gaffel, så den kan ånde lidt.
  4. Sæt tærtedejen i køleskabet i en halv times tid overdækket med film, og tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
  5. Tag tærtebunden ud og forbag den i cirka 10 minutter. Herefter kan du fylde den med dit favoritfyld og bage den færdig.