Tærter med passionsfrugt og hindbær

Disse smukke tærter bagte Emil som et mesterværk i den store bagedyst 2018. De små tærter er fyldt med en sød kokoscreme med hindbær og en hvid chokoladeganache med passionsfrugt. Tærterne pyntes desuden med en rød tuile, broken gel med passionsfrugt, marengs og friske hindbær. Et lille mestervæk.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør, blødt
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Kokosfyld

  • 150 g kokosmel
  • 150 g sukker
  • 150 g smør, blødt
  • æg, past.
  • 30 friske hindbær

Broken passionsfrugt gel

  • 2 blade husblas
  • 160 g passionsfrugt puré
  • 40 g sukker

hvid ganache

  • 200 g hvid chokolade
  • 50 g passionsfrugt puré
  • 50 g fløde

Tuile

  • 60 g vand
  • 30 g olie
  • 10 g hvedemel
  • 1 knivspids rød pastafarve

Marengs

  • 60 g æggehvide
  • 150 g sukker
  • 50 g vand
  • 2 spsk. Frysetørret passionsfrugtpulver

Pynt

  • 12 friske hindbær

Fremgangsmåde

Mørdejsbund

  1. Tænd ovnen på 175° alm ovn.
  2. Alle ingredienser blendes kort sammen i en foodprocessor og samles med hænderne på bordet. Pakkes i film og stilles på køl til fast.
  3. Rul tyndt ud og udstik cirkler.
  4.  For de perforerede tærteringe med dejcirklerne – skær overskydende dej fra.
  5. Blindbages i 15 min ved 175° alm ovn.

Kokosfyld

  1. Bland alle ingredienserne, undtagen hindbær, godt sammen og put det i en sprøjtepose.
  2. Kokosfyldet sprøjtes i mørdejsskallen, tre hindbær prikkes ned i og tærten bages yderligere i 18-20 minutter ved 175° alm ovn.

Broken passionsfrugt gel

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring passionsfrugt og sukker i kog.
  3. Smelt husblassen i passionsfrugten og hæld det hele i et stort fladt fad. Stil på køl.

Hvid chokolade – passionsfrugt ganache

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Varm fløde og passionsfrugt op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
  3. Rør forsigtigt i massen til den samler sig og bliver flot blank.
  4. Dæk ganachen med film helt til overfladen og stil på køl.

Tuile

  1. Pisk alle ingredienser godt sammen.
  2. Hæld dejen i små klatter på en meget varm pande.
  3. Steg til alt vandet er fordampet og det ikke bobler/koger mere.

Marengs

  1. Kog sukker og vand op til 118° og pisk æggehviderne stive imens.
  2. Hæld siruppen i hviderne mens der piskes kraftigt, og pisk til massen er afkølet og stiv.
  3. Pisk frysetørret passionsfrugt i.

Samling

  1. Rør broken gel i stykker og put det i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
  2. Put ganachen i en sprøjtepose med mellem størrelse rund tyl.
  3. Put marengs i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
  4. Sprøjt høje toppe af marengs og brænd dem med en gasbrænder.
  5. Sprøjt toppe af ganache og til sidst broken gel, hvor der er plads.
  6. Pynt tærtene med halve hindbær og tuile.
  7. Server.