Tagliolini med vongole - pasta med muslinger
Kalder alle muslingeelskere og pastaentusiaster! Her er den klassiske, italienske taglioloini con vongole - eller bare båndpasta med muslinger - som du bare må lave.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
500 g
hjemmelavet tagliolini
(eller en købt, tørret slags i god kvalitet.)
- 1 kg venus- eller hjertemuslinger
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1/2 rød chili, finthakket
- 1/2 dl god ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl hvidvin
- 1/2 dl flåede tomater fra dåse eller tomatpassata
- 3 kviste bredbladet persille, fintsnittede
- 3 kviste basilikum, fintsnittede
- 3 kviste citronmelisse, fintsnittede
- 50 g smør
- 3 spsk. citronsaft
- Evt. 1 dl fiskebouillon
- Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl og rens muslingerne. Kassér eventuelle åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet, og muslinger, som er gået i stykker.
- Sauter hvidløg og chili i ekstra jomfruolivenolie på en stor pande i ½-1 min., men uden at det tager farve. Hæld de rensede muslinger på den varme pande sammen med hvidvin og læg et låg over, så muslingerne bliver dampet. Det tager 2-3 min. Er der nogle, som ikke har åbnet sig, kasseres de.
- Kom flåede tomater eller passata, persille, basilikum og citronmelisse på panden. Sluk for panden, indtil pastaen er kogt.
- Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Tænd igen for varmen på panden, kom pastaen på panden og kog den sammen
- med muslingerne et minut eller to.
- Tilsæt smør og citronsaft og evt. lidt fiskebouillon, hvis pastaen er for tør.
- Smag til med havsalt og friskkværnet peber.