Hjemmelavet pasta er altid bedst, men en god købepasta, der også ville fungere fint i denne ret, kunne f.eks. være tørret fra De Cecco eller Delverde. (©Osteria 16)

Tagliolini med vongole - pasta med muslinger

Kalder alle muslingeelskere og pastaentusiaster! Her er den klassiske, italienske taglioloini con vongole - eller bare båndpasta med muslinger - som du bare må lave.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g hjemmelavet tagliolini
    (eller en købt, tørret slags i god kvalitet.)
  • 1 kg venus- eller hjertemuslinger
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1/2 rød chili, finthakket
  • 1/2 dl god ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1/2 dl flåede tomater fra dåse eller tomatpassata
  • 3 kviste bredbladet persille, fintsnittede
  • 3 kviste basilikum, fintsnittede
  • 3 kviste citronmelisse, fintsnittede
  • 50 g smør
  • 3 spsk. citronsaft
  • Evt. 1 dl fiskebouillon
  • Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens muslingerne. Kassér eventuelle åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet, og muslinger, som er gået i stykker.
  2. Sauter hvidløg og chili i ekstra jomfruolivenolie på en stor pande i ½-1 min., men uden at det tager farve. Hæld de rensede muslinger på den varme pande sammen med hvidvin og læg et låg over, så muslingerne bliver dampet. Det tager 2-3 min. Er der nogle, som ikke har åbnet sig, kasseres de. 
  3. Kom flåede tomater eller passata, persille, basilikum og citronmelisse på panden. Sluk for panden, indtil pastaen er kogt.
  4. Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Tænd igen for varmen på panden, kom pastaen på panden og kog den sammen
  5. med muslingerne et minut eller to. 
  6. Tilsæt smør og citronsaft og evt. lidt fiskebouillon, hvis pastaen er for tør. 
  7. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter