Talkage med mandelmel, passionsfrugt og mascarpone
Skal du bage en kage til din fødselsdag? Eller et jubilæum? Hvad med en saftig talkage bagt på mandelmel, smurt med syrlig passionscurd og toppet med frisk mascarponecreme? Du kan pynte den med lige dét, der gør dig allermest glad i låget!
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Limebunde
- 9 æg
- 150 g hvid chokolade
- 375 g sukker
- 375 g mandelmel
-
Skal
fra 4 lime
(saften bruges senere)
- 1/4 tsk. fint salt
- 1 dl Malibu-rom til at pensle bundene med
Frisk mascarponecreme
- 500 g mascarpone
- 150 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepasta
- Saft fra 4 lime
- 200 g græsk yoghurt 10%
Passionscurd
- 50 ml passionspuré
- Saft fra 1 lime
- 50 g sukker
- 2 æggeblommer
- 35 g smør
Marengstoppe formet som flamingoer og ananas
- 90 g æggehvider
- 75 g sukker
- 75 g flormelis
- Pink, gul og grøn pastafarve
- Grillspyd klippet i mindre stykker
- Sort pastafarve og vodka til flamingoens næb og øjne
Pynt
- Nogle blade citronmelisse
- En håndfuld kokosflager
- Friske frugter og bær
Fremgangsmåde
Limebunde
- Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
- Del æggene i blommer og hvider i to røreskåle.
- Smelt den hvide chokolade i mikroovnen.
- Pisk æggeblommer og bagesukker let og luftigt i røremaskinen ved høj hastighed.
- Vend den smeltede chokolade, limeskal, salt og mandelmel i æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i to firkantede bagerammer og bag i cirka 25 minutter.
- Sæt kagerne i fryseren og køl dem af.
- Når de er kølet af skæres hver kage ud i de tal der skal bruges (med skabelon) og de pensles med Malibu.
Frisk mascarponecreme
- Riv skallen på de to lime og pres saften.
- Skal, saft og mynte blendes i en miniblender.
- Pisk mascarponen, sigtet flormelis, limesaft og vaniliepasta let og luftig.
- Vend den græske yoghurt i.
- Hæld massen på sprøjtepose med rund tylle og afkøl indtil brug.
Passionscurd
- Passionspuré, citronskal, citronsaft sukker, æg og smør varmes op ved middelvarme under konstant omrøring - det må ikke koge!
- Når massen tykner, tages gryden af varmen.
- Hæld massen gennem en sigte og afkøl indtil samling.
Flamingo- og ananasmarengs
- Pisk æggehviderne skummende og tilsæt bagesukkeret lidt efter lidt - pisk til sej marengs.
- Sigt flormelis i marengsen og vend forsigtigt til homogen masse.
- Del marengsen i tre skåle og farv marengsen i de tre farver.
- Nu skal der bruges 4 små sprøjteposer med 4 forskellige tyller: Pink marengs: Lille rund tylle, lille tylle med dybe skår + Gul marengs: Lille mangetakket tylle + Grøn marengs: Lille blad tylle.
- Sprøjt nu ananas og flamingoer på pind på bagepapir og bag ved 100 graders varmluft i cirka 35 minutter.
- Når flamingoerne er kølet let af, pensles næb og øje på med en lille pensel dyppes i lidt sort pastafarve blandet med lidt vodka.
Pynt
- Kokosflager ristes 4 minutter ved 200 grader.
- Frugter skæres ud og klargøres.
- Placer de udskårede talkager på det fad det skal serveres på.
- Smør limebunden med passionscurd, sprøjt mascarponecreme ud i dutte.
- Top med ristede kokosflager, friske frugter, citronmelisse og flamingo og ananas marengs.